Vestland, Vestland

Tom Roger Aadland har siden gjennombruddet med «Blod på spora» i 2009 reist landet rundt med munnspillstativet rundt halsen og gitarkassen i hånda. Han har spilt på rockepuber ved svenskegrensa, kulturhus i det nordlandske kystlandskapet, og festivaler høyt oppe i den norske fjellheimen. Men han er vestlending av fødsel, for tida riktignok bosatt i lykkelig eksil i Oslo. Selv den lykkeligste eksiltilværelse kan gi grobunn for lengsel, og en natt i hovedstaden, eller kanskje en morgen langs en riksvei et annet sted i landet (han husker ikke selv), tok den musikalske hyllesten «Vestland, Vestland» form.

«Vestland, Vestland» er en energifylt, pop-rocker med et refreng du har lyst til å høre om igjen allerede før første gjennomlytting er til ende. Sangen er en nyansert, varm hilsen til landsdelen Tom Roger vokste opp i: «Eg kan sjå deg for mitt indre / Eg kan høyre deg kor enn eg fer / Den smerta finst kje som du ikkje kan lindre / Du gjer meg heil, det er det du gjer». «Vestland, Vestland» er produsert av Lars Voldsdal og innspilt i Velvet Recording med Kjetil Steensnæs (gitar, barytongitar, pedal steel), Sigbjørn Apeland (hammondorgel), Tor Egil Kreken (bass, banjo) og Erland Dahlen (slagverk, perkusjon). I tillegg medvirker Oslo Strings: Lise Voldsdal (fiolin, kor og strykearrangement), Ragnhild Lien (fiolin), Isa Caroline Holmesland (bratsj) og Kaja Fjellberg Pettersen (cello). Lars Voldsdal har mikset, mastringen er gjort av Björn Engelmann, Cutting Room, Stockholm, mens det grafiske designet er ved Raffaele Malanga, Far Studios, London.

Spotify | Tidal | iTunes