Arvid Børretzen

Kritikk: Fædrelandsvennen 5/6

Aadland klarer det umulige
Et nytt album med Bob Dylan på norsk? Er det noe behøver? Definitivt ikke, men så klarer Tom Roger Aadland det som man ikke skulle tro var mulig; nemlig å lage en sterk versjon av 50 år gamle «Blonde on Blonde» med nynorske tekster. Det låter så friskt og fargerikt at det bare er å ta av seg hatten. Denne artisten fra Haugesund har tidligere tolket et annet av Dylans mesterverk på norsk, nemlig «Blood On The Tracks». Etter det har han gitt ut noen flotte album med egne låter. Det var grunn til å glede seg til mer av det, men dette framstår absolutt ikke som noe hvileskjær. For her det både god tekstformidling og arrangementer som der det bobler og koker i ei intens, musikalsk gryte. En suksessfaktor er den stramme og gode nynorsken. «Just Like a Woman» heter «Nett som ei kvinne». Så bra! Den andre suksessfaktoren er musikerne han har med seg. Aadland selv synger med en autoritet og intensitet som gjør at man blir revet med selv om man har et nært forhold til originalen. Bob Dylan er selvsagt best som seg selv, men her er en artist som klarer å gjøre og utvikle en av hans klassikere til musikk som passer inn i tiden vi lever i. For dette er ikke bare nostalgi, men like mye en reise i samtiden. Inn i 2016. Akkurat det forteller mye om både Dylan og Aadland.
Rune Slyngstad, Fædrelandsvennen 5/6