Musikkvideo: Eg må ha deg

Tirsdag 24. mai fyller Bob Dylan 75 år, og Tom Roger Aadland feirer jubilanten med å slippe både singel og musikkvideo med jubilantens femti år gamle vakre, lengselsfulle kjærlighetslåt «I Want You» i norsk språkdrakt.

En av Dylans store fortjenester som låtskriver er at han har utvidet spekteret for hva en poplåt kan handle om. Hvem andre enn Dylan klarer å åpne en sang med tekstlinjer om en skyldtynget begravelsesagent, en gråtende, ensom organist, saksofoner av sølv og brustne klokker, og så føre det overbevisende videre til en vakker kjærlighetserklæring?

Både singelen og musikkvideoen er spilt inn i ABC Studio i Etne, der også Tom Roger Aadlands suksessalbum «Blod på spora» ble laget. Produsent Lars Voldsdal har hentet inn stjernemusikerne Erland Dahlen, Tor Egil Kreken, Kjetil Steensnæs og Sigbjørn Apeland til innspillingene.

«Si hva du mener, få det til å rime og sett en backbeat til», sa Dylans venn og beundrer John Lennon om kunsten å skrive en bra låt. Tom Roger Aadland og bandet har skiftet litt på beaten i Dylans låt, men har beholdt bildene og lengselen. Og mens Dylan synger Sinatra, synger Aadland altså Dylan. Vi gleder oss til fortsettelsen!